Slippers

Idag kom Alessandra hem med nya fina slippers till mig. Röda.. :D Sköna.. Och varma.. Det är skönt att gå runt i dom då glovet är rätt kallt även om dte är sommar ute..

Porco Dio!!

Vem har lagt en förbannelse över mig?
Jag ahr inte hört något från Ivan sedan i Lördags och nu är det Tisdag. Det känns som en evighet och har man ett lugnt liv som mig, tycker man att det är en evighet.

Jag har börjat fundera. Ja, jag gör mycket om dagarna, eller mycket är väl att ta i. Men jag träffar mina vänner på dagarna och nu har jag börjat sola i Sempione då det fortfarande är 30 grader varmt ute.. Ja nog känns det så iaf. Och på kvällarna/eftermiddagarna gör jag inget och då vill jag prata och träffa Ivan.
Men Ivan jobbar hela dagarna och hinner juh inte göra allt han vill om jag hänger där med honom hela tiden. Därför är det väl kanske lite blandade kännslor jag har då jag inte-- som sagt-- har hört något.

Nog vet jag att han inte har några pengar på mobilen, men För tusan, hitta ett sett. Låna mammas mobil? Armandos?

Vad tycker ni jag sak göra? Jag har ringt och skickat sms sedan i söndags, och jag vet-- bollen ligger på hans halva..
Ska jag låta den bara ligga där eller ska jag göra något åt det och gå å hämta den kanske? och när??


Idag åkte jag till Doumo som vanligt och mötte upp Magdalena och Lena. Vi gick och solade i Sempione.
Eller snarare Jag och Magda gick till Sempione och solade och när vi låg där kom Gemma och ett gäng tjejer och joina oss.. Parken är så stor men man springer ändå på folk man känner, så underligt.. och roligt.. :D

Så vi alla hängde. Jätte härligt!

Ska nog göra det samma imorrn iaf i några timmar. Måste försöka få bort tiden så jag inte hör av mig till Ivan, eller ska jag? Ska jag plinga på hans dörr? Nej för desperat va?Lasy daicy

Ja söndagen var en lat dag. Jag varkande klockan 15. Ville egentligen egentligen ut och sola i sempione men det var alldeles för sent så jag tog min ipod och gick till parken för den sista timmen av sol innan den dog bakom träden. Sen åt jag pizza med familjen och kollade på film. :D

En busy Lördag

Det blev en sen kväll i Fredags. Vaknade upp i Ivans säng runt 10 tiden. Behövde gå upp och göra mig i ordning. Så sa att jag behövde gå. Men som vanligt så blir det att jag stannar en timme till. Så jag var hemma vid 11.30. Bara hoppa in i duschen och fixa mig i ordning då jag skulle möta tjejerna vid Doumo 13. Vi skulle ut och shoppa.

Jag hittade de älskade skor jag längtar efter. Alla tyckte ocklså som var fina så Elisa köpte blå, jag svarta och Petra vvill köpa bruna. Sen köpte jag även en väska, liten runt som ett klot, väldigt söt. Petra funderar på att föpa en hon me.. hihi.. :DVi var inne i Milano ända till klockan 20 då vi sen skyndade oss hem för att fixa iordning oss till vår utgång.
Vi möttes alla klockan 23 vid Doumo och gick sedan till den stora fontänen framför slottet där vi skulle möta Petras kompis som skulle ta oss till en club. Ja så var det iaf vad vi trodde.

Väl framme i hans lägenhet (där vi bara skulle ta en drink och stanna 30 min) sprang tiden iväg och vi stannade där. Inget som vi var särskillt förtjusta i.
Men vad skulle vi göra? Tunnelbanan hade slutat gått för några timmar sedan så vi hade juh inget val än att stanna där. Men sova, det skulle vi tusan inte göra!!

Fredags party

Fredagen var rolig.. Vi gick till "old fashion" som jag som sagt hatar.
Men kvällen började på Doumo där jag träffade tjejerna för drinkar. Efter ett par glas vin kom även Ivan och joina oss.. :D


Det var en väldigt trevlig kväll och jag älskade att ha Ivan med, även om jag skulle ha haft ett annat slags kul om det bara hade vart jag och tjejerna då vi skulle dansat mycker mer. Hade även vart bra att ha en mindre väska då det inte är så bra att ha en stor väska då det känns som man väger 150 kg och bär på en till person på sidan av höften.

Vid 3 tiden åkte vi hem. Jag fick tillbaka mina flipflop av Lena som lånade dom när vi gick till "Old fashion" då hennes skor gjorde illa henne.
Magdalena tog förta taxin, Lena andra och jag och Ivan gic k först till Doumo och han berätrade att det inte var något säkert område att gå här själv om man är tjej. Men i Doumo där det brukar finnas en miljard taxi fanns ingen. Så då gick vi till San Babila för att där brukar det med finnas.
På vägen såg vi "konst", det var stora coca-cola flaskor med olika färger och mönster. Ivan såg en rosa som han visste jag ville ha, så då sa. "Den här ska jag ta hem till dig" och så kramade han den.. :D

Men när vi kom fram till San Babila fanns det inga taxi där heller. så vi ställde oss där och kramades och väntade och efter ett tag fick vi tag i en.. 


Mys pys

Idag har jag vart inne i stan med Lena och Magdalena.. haha dom har båda lena.. underligt.. jaja. Vi var och kollade kläder. hittade dock inget.
Ska shoppa på fredag då jag får min svenska lön, ska bli så kul.. hihi.. längtar verkligen..

Magdalena åkte hem vid 14 tror jag det var då hon behövde hämta sina barn på dgais. Lena började klockan 16 och jag var hemma hela dagen. super nice.. :D

På tala om nice. Tror jag Shayna, Joanna och Marie ska åka till Nice nästa helg. ska bli as kul!!!

Har juh dock träffat en kille som jag spenderade hel min eftermiddag med. Han är väldigt söt och snäll.. det lilla han säger, men man ser juh hur personen agerar.. Han tyckte inte det var lika kul med Nice.. Men han brydde sig inte.. :d

Imorrn blir det Milano som vanligt då jag laddade på mitt busskort idag.. :D Ska nog ligga i parken och läsa eller så ska jag vara med Maria.. vet inte vad hon har tänkt.. :D

Länge sedan

Nej Nu ska jag strunta i dom där jobbiga dagboks inläggen..
Det har hänt mycket här så det har inte blivit mycket skriva, inte någonstans för det delen.
Tjejerna och jag var ute och festade i lördags.. hm vad gjorde vi i fredags? Jo vi festade då med ja.. Det var då jag träffade en kille som vi inte ska prata om så mycket.. Vi träffade honom vid doumo när vi väntade på att tunnelbanan skulle börja gå igen och han bor gång avstånd från mig.. underligt..

På fredagen v ar vi alltså å festa. Vi var på Corso Como, där var det massor av modell tjejer.. Så vi träffade inte direkt någon där, jag kände inte ritkigt att jag tillhörde där. men nu vet jag att jag inte ska ha någon stor vänska med mig.. hm.. måste köpa mig en liten rackare..

PÅ lördagen var vi på picnic i Sempione parken.. haha jag var den enda som hade filt med mig och saker att äta och dricka.. vi hade jätte kul.. Killen joina oss sen och sen hela natten.. och sen träffade jag honom i söndags..

På Söndagen (igår) var jag och tjejerna på apertivo.. super mysigt och trevligt.. hiih

Dag 16 Torsdag

Dag 16 Torsdag

Skulle möta Lil (Miriam) vid 10.30 i morse. Jag gjorde hälften av sysslorna och sen skyndade jag mig till Moscova där jag skulle möta henne.  Jag var vid Loreto och skulle byta metrolinje så skickade jag ett meddelande om att jag nog skulle bli lite sen, samtidigt fick jag ett av henne om att hon skulle bli lite sen. Hon blev dock mycket mer senare än jag.

Så jag gick upp vid Moscova och såg ”The club” vi skulle mötas vid. Jag kände att här fanns juh ingenting. Bara en massa vägar, blä! Så jag bestämde mig för att gå en tur. Hä och så helt plötsligt var jag i Parco Sempione, dit jag ska imorrn och ha picnic med Joanna och Shayna och en massa andra som blev bjuda på hennes (Joannas) picnic, så jag hoppas på fint väder.
Jaja, Men jag satte mig där i parken, som för övrigt är jätte jätte stor och bara njöt. :D
Shayna ringde och sa att hon närmade sig mig då hon hade gått hemmifrån sig (tyvärr är det för långt för mig att gå in till milano, henne tog det ändå 45 min.) Så jag gick mötte henne. Vi tog lite gelato, vandrade runt och kollade i affärer.  Såg en krokodil. :D

 

Sen mötte vi upp Lil och hennes kompis som skrivits in och tagit italienska tester i skolan och det var därför dom var sena. Kompisen hette Janina men kallades Nina.. haha, så märkligt. Men tydlligen är det ett väldigt vanligt eller ja någo lunda vanligt i Tyskland då det var därifrån de kom.

Jag hade en väldigt trevlig tid och rätt mycket motion, då jag åkte hem igen vid 15 tiden. Behövde juh göra resten av sysslorna och sen hämta tjejerna. Men när jag vart hemma i ca 5 min så kom Andrea, han slutar tydligen tidigare på Torsdagar. Så då ville han gå å hämta tjejerna från skolan. Så nu sitter jag här. Själv i tystnaden.. Hihi Trevligt!

Jag kan inte förstå att det redan är Tosdag!?


Dag 15 Onsdag

Dag 15 Ondag


Regnet bara öser ner. Väckte mig själv med klockan klockan 7. Alessandra och jag skulle åka till Milano och fixa tunnelbanekort och sen gick vi och shoppade lite. Alessandra tourade mig runt på ställen jag inte varit på då jag oftast som sagt åker till Doumo. Nu fick jag både åka buss och tram.
Vi skulle även gå och kolla på gym idag när vi kom hem, men det kom jag på nu och jag orkar inte gå ut. Det tror jag inte hon heller gör. Jag köpte en brun hoody som jag har titta på sen jag kom hit så nu är den min..
Tiden har gått så himla fort när man är ute i stan och shoppar. Klockan är snart 14, så lite mer än 2 timmar kvar tills jag ska hämta tjejerna.. Måste göra lite sysslor innan men det går rätt fort.Tror dock att jag börjar bli lite förkyld.. Har väldigt ont i halsen..
Då det regnade och var rätt kallt ute hade jag jeans på mig, nästan första dagen, eller ja jag hade det igår med men det räknas typ inte.. :P Sen hade jag min svarta jacka och en halsduk. Sen fick jag låna ett par gummistävlar av Alessandra som är för små för henne, vilket är bra för mig. Jätte fina! :D

 Hehe, som jag skrev i går så tror jag att jag har gått upp i vikt, nu vägde jag mig då Alessandra och Andrea sa vart dom hade vågen. Om allt stämmer gentemot våran i sverige och den här, så har jag gått upp 3 kg.. wow.. Så nu väder jag 58 kg. Ooops inte bra.. :S Men vad ska man göra, det finns ju så mycket gott här och jag tror/hoppas att dom försvinner där jag börjar träna. Jag hade juh tänkt att gå ner i vikt och bli smal inte gå upp i vikt och tjock. Nej nej!

 
Blev inbjuden till en liten kortkväll och några drinkar på Porto Romano . Vi ska till en liten irländskpub som heter Pouge Malones. Ringde upp Shayna och frågade om hon ville hänga på.. :D Jag kan inte stanna så länge då jag måste ta tunnelbanan vid 00. Men det är lugnt kul att träffa lite folk. :D


Dag 14 Tisdag

Dag 14 Tisdag


Glömde skriva igår. Så får göra det idag.
Men går dagen var en bra dag. Dock regnade det hela dagen.  Hade bestämt mig för att åka in till Milano så efter lite uppmuntran att gå ut och utforska – ”inget dåligt väder, bara dåliga kläder” från kusin, packade jag min väska, fick låna ett paraflax av Alessandra och drog mig ut vid 12 tiden, då jag fick inbjudan att dra och äta lunch med Renaud. Det blev pizza, haha jag hade jätte trevligt och han bjöd.. :D
Men riktigt så lätt var det inte. Vi bestämde att ses vid Doumo, alltid min mötesplats.. Jag stod där med mitt paraflax i 10 min och tänkte –nä här vill jag inte stå och se dum ut. Så jag bestämde mig för att gå in och kolla i Doumo då det inte var så mycket folk. Han ringer väl när han är här å det gjorde han.. – ”Vart är du? Jag har väntat här i nästan 25 min..” hehe jag är inne i kyrkan viskade jag, då det måste vara hel tystnad i kyrkan (men det var det juh inte för dom höll på att bygga där inne), sen gick jag ut och mötte honom, stod där med ett
paraflax och kostym..

Sen åkte jag hem och fixade lite och sen gick jag och hämtade tjejerna i skolan.

Jag har ett väldigt slappt jobb endå. Jag hämtar tjejerna i skolan och sen är med dom till typ 19 då Alessandra kommer hem från jobbet. Vilket bara är två timmar.
Igår när Andrea kom hem, hade han tårta med sig. Andra gången nu (varje tisdag brukar han visst göra det) MUMS!! Det var några sorts kakor. Då vi precis (vuxna, barnen hade redan ätit) skulle hugga in ringde min mamma. Väldigt trevligt att prata med henne! Jag sa att jhag tror att jag börjar bli lite tjockare av alla kakor dom har i huset och tråtorna som Andrea kommer hem med, plus att jag inte har hittat något träningsställe jag vill vara på än. Så sa hon att jag skulle dra ner på kakorna. Så igår tog jag hennes råd och åt bara en halv. Vilket var nog, men visst skulle jag kunna äta mer.. :P

 


Dag 13 Måndag

Dag 13 Måndag

Det känns verkligen som jag måste lära mig italienska nu så jag kan tacka för mig, mer än ”Grazie” och kunna vara med i konversationerna. Jag har vart här i snart två veckor så det är nog dags.

Idag började barnen i skolan. Så dagens tid har jag spenderat med Alessandra, vi var och lämnade barnen och sen åkte vi till Universitetet där hon skulle lämna in sitt arbete. Jag saknar lite att gå på Universitet faktiskt.. Får se vad jag gör när jag kommer hem, om 10 månader. :P
Millitären eller studera (beroende på om jag kommer in på något av det), sen var vi och handlade och tog fotografi till tunnelbanekortet. Så imorgon ska jag nog åka in och fixa kortet. Tyvärr så är det inte som i Sverige att när man köper månadskort så är det från det datumet man köper och en månad framåt. Utan här köper man för September och Oktober ect. Så jag får åka med veckokort nu de sista veckorna, en vecka kostar ca 100 kr.

Idag 16.15 gick jag för att hämta upp mina flickor till 16.30. Deras mormor mötte upp mig vid skolan för att presentera mig till flickornas lärare. För lärarna får inte lämna ut flickorna till vem som hellst. Men nu vet dom vem jag är, så nu är det ok. Sen gick vi till deras mormor för att fika. =) Sen ville dom stanna där och leka med deras kusiner så Eleonora sa att jag kunde gå hem så skulle mormor lämna dom här sen. Så då gjorde jag det. Hade lite tvätt att hänga och sen ska jag laga middag då Alessandra har ett möte efter jobbet och kommer inte komma hem fören efter 20.


Dag 12 Söndag

Dag 12 Söndag

I dag är det min brorsas 25 års dag, Det känns lite konstigt att inte vara hemma när han fyller år. Och tyvärr gick det inte å ringa från min mobil så jag skickade ett sms, så ringde han mig senare på em.
(Pappa hade inte ringt och grattat honom, hel knäppt!)

Då sjöng familjen för honom.. hihi så gulliga!

Idag har vi vart på landet, jätte vackert! Och firat Alessandras föräldrars bröllopsdag. Dom fick en resa till Rom, innan hennes pappa bllir för gammal sa hon. :P
Vi ko hem runt 19.30 och om jag var hemma innan 19 så kunde jag följa med på apertivo med Maria och Michele, ect. Men eftersom jag var senare gick det inte att åka med dom (i bilen), men det gör inte så mycket. Jag är as trött!! Så jag ska gå och lägga mig tidigt. Då jag börjar på ett nytt schema. Tjejerna börjar juh i skolan imorrn, schemat kommer bli skönare men det är endå nytt.Dagen på landet, var jätte rolig och skön, så vackert väder och vacker utsikt. Det liknade Toscana. Vinrankor som växte efter vägen, vackra gamla hus och kullar med grönt. Helt underbart!
Först åkte vi till en restaurang där vi åt lunch/middag då det pågick i några timmar. =) Maten var jätte god! Haha Alessandras systers man—wow vilken babe. Hade han inte vart upptagen skulle jag fråga honom om en date.. ;)Dag 11 Lördag

Dag 11 Lördag

Vaknade vid 8.30. Skulle upp rätt tidigt då jag och Shayna hade planerat att gå på den stora marknaden i södra Milano. Shayna köpte en klänning och ett linne (eller var det två klänningar?) och jag köpte två väskor. Den första köpte jag bara på kul. Det är en vit uggla. Super fin! Men många tycker nog inte om den.. hihi Men den kostade bara 3 euro och den är rolig.. :D Sen köpte jag en stor svrt väska med nitar. Den är också jätte fin förståss.. (den kostade 10 euro) fast den var finare där tycker jag. Men det jag har, den är juh ny så det är juh inte samma. Men jag gillar dom.. :D Inga skor som jag ville ha hittade jag.
Här måste man köpa ett par bra skor att gå i då det är sten och cement överallt. Jag gick i sandaler idag. Ursch jag har så fruktansvärt ont i fötterna och benen..


Inte nog med att vi gick på marknaden på förmiddagen. Efter lunch gick vi till Castello (slottet) och gick där inne och kollade på alla gamla saker, det tog flera timmar.. Och där inne är det juh marmorgolv. Jag hade det jätte trevligt.Köpte gelato gjorde vi också.. Finns inget godare.. hihi

Nu sitter jag här i ett linne och mina pyamasbyxor. Det hemskste är att jag glömde alla mina mjukisbyxor hemma. Det suger, jag saknar dom. =( Måste köpa mig ett par. Men det känns så dumt att köpa en massa som jag vet att jag har hemma.

När vi stod och tittade på slottet, så såg vi en massa katter ner i vallgraven, då var det en man som kom och pratade med oss och läste våra händer (gratis så klart, eftersom vi inte hade bätt om det), han sa att min kärlek var lite underlig och att jag inte kommer träffa någon på 2-2,5 år och att det stod Paris, London, Holland och Canada i mitt liv. Det är juh ställen jag vill till, men det där med kärlek vill jag inte vänta i två år till, det suger juh!


Dag 10 Fredag

Dag 10 Fredag

Ursch idag är en ledsam dag. Jag längtar hem. Jag känner mig så ensam här.. inte när jag är med familjen förstås eller har någon att prata med, utan när jag är själv, då känner jag mig väldigt ensam och ledsen. Jag vill bara gråta. Det finns ingen alls här i närheten (gång avstånd) som jag kan umgås med. Alla mina vänner bor inne i centrum. Alessandra vet iaf hur mycket jag vill ha tunnelbanekortet, så närsta vecka ska vi åka till Monza och fixa en ”fiscal code” till mig. Det är bra. Får jag den och tunnelbanekortet och kan hitta på saker varje dag. Tror jag att jag inte kommer känna mig lika ensam iaf.

 

Var ute med Shayna, Laura, hennes kille och Joakim. Skulle möta dom i Brera.. Saken var det att mina pengar tog slut precis när jag skulle gå. M, skit kul.. :P Men Joakim ringde upp mig sen.. Haha. Men det var inte nog med att pengarna tog slut, mitt batteri gjorde det också och jag hittade inte, för jag gick åt fel håll.. :P
Men snäll som Joakim var så gick han och mötte mig vid Doumo.. J Jag hade juh varit i Brera förut fast utan att jag hade vetat vart jag var.. =P Jag skulle behöva en Milano bok.. Måste köpa mig en..
Det var jätte trevligt. Vi tog en drink ”Sex on water” drack jag och Shayna, något som faktiskt inte riktigt är möjligt. Men det var rätt god. Lite stark, men man är juh i Italien.. Tungan blev blå me.. :D

Det blev dock en rätt lugn kväll, vi gick alla hem vid 00, jag skulle med tunnelbanan, eller ja det skulle hälften, Joakim skulle med ett tåg..Kläderna jag hade på mig var en vit klänning ( som jag tyvärr råkade spilla chokladglass på, men ja ta det i blöt när jag kom hem, så försvann det), en svart kavaj jag fick låna av Alessandra och en svart väska.. Hon är snäll hon.. :D Jacka behövdes egentligen inte för det var jätte varmt, men det regnade för första gången jag har vart här.
Det började regna när vi (familjen) skulle åka iväg och äta pizza. Det var mumsigt.. J


Dag 9

Dag 9 Torsdag

Oj va lugnt jag har det. ---

Mötte upp Maria på stationen efter Sest Rondo (där jag bor), den sista stationen. Vi åkte in till Milano och handlade diverse saker.. Jag skulle gå och köpa tunnelbanekort. Trode att det skulle vara som i Sverige, att man säger vad man vill ha och sen köpa det. Men icke då. Allt ska vara så kompicerat som möjligt. Man måste fylla i ett speciellt papper och ta med sig passfoton till kortet. Hel stört. Men det är inte det enda. Andrea slutade jobbet tidagre idag, vid 15 var han hemma idag. Så han hjälpte mig att fylla i det där jäkla pappret. Men då behöver man ha ett jäkla säkerhetsnummer el vad man ska kalla det. Typ som ett personnummer men endå inte. Och ett sånt har juh inte jag.. Jag blir galen på att allt ska vara så krångligt. Så nu könns det som att jag kommer vara fast här hela min tid. För det blir jäkligt dyrt att betala 30 kr varje gång man ska in och ut från Milano. Jag vill Också bo i centrum, så skulle  jag slippa det här.. Ursch det suger, jäkla Italien. Detta är inte mitt land, tror inte att jag kommer stanna efter mitt au pair år.

--- Så nu har andrea tagit med sig flickorna till ut och shoppat, jag fick följa med om jag ville. Men jag stannar kvar här. Det känns otroligt tråkigt kan jag medge. Att det är så lugnt. När man inte har något att göra. Det är då man känner hemlängtan.


Dag 8

Dag 8 Onsdag

Fick värsta idéen. Att jag och Shayna kanske skulle dra till Genova över en weekend. Alessandra pratade om att havet bara var en timme bort med tåg. Och då sa hon att det var Genova. Tänkte kanske ta det på söndag men eftersom billjetten kostade 300 kr (inte så mycket, men mycket för en dag) så tänkte jag att vi kunde åka en weekend ist. Alessandra tyckte det var en jätte bra idé.. J

Shayna gillade också idéen men hon behövde se om hon behövde vara barnvakt.. Jobbigt, jag trodde hon var ledig på helgerna.. Jag håller tummarna att vi kan åka.. Medan det fortfarande är varmt.. J

Nu är klockan precis 22. Alessandra och Andrea kom hem kl 21 idag så jag fick fixa middag till mig och tjejerna. Det går jätte bra allt det här enså länge.. Men jag kom på att Joannas picnic är nästa helg och den vill juh vi gärna gå på. Fast jag tror att jag hellre åker till genova medan det fortfarande är varmt. Även fast  jag väldigt gärna skulle vilja gå på den där picnincen. Får se vad Shayna tycker.

Denna helg blev också ändrad. As bra för mig tycker jag. Jag ville juh verkligen följa med dom till landet och fira Alessandras föräldrars bröllopsdag. Så jag hade bestämt mig för att göra det istället för  att gå på marknaden som jag också verkligen ville gå på. Men nu kan jag göra båda.. :D För alessandras brorsa kunde inte komma på Lördagen så vi flyttade det till Söndagen. Det tycker vi är jätte bra, Nu kan jag få båda. :D

Idag har vart en rätt slö dag igen men lite snabbare. Jag har haft det bra iaf.. :D

Imorgon åker jag och Maria in till Milano. Jag ska köpa ett tunnelbanekort och så ska vi shoppa lite, blir jätte bra! :D  Hoppas verkligen att det inte är lång kö på metrostället. Det ligger inne vid Doumo, vi åker här ifrån klockan 10 så vi är inne 10.20-10.30 skulle jag timma på.. Skulle vara bäst att vara där så fort dom öppnade, men det blir jätte tidigt.. Maria vet om att jag ska köpa kortet och att det kan vara mycket folk, så hon är berädd.. :P

Sen blir det nog lugnt på kvällen, beror förståss på kortet och vad de andra gör.. Skulle juh träffa Rebecca men sen behövde hon vara barnvakt eller något sånt på kvällen. Ja vi får se. Tar dagen som den kommer. Så här mycket skulle jag ändå inte göra om jag var hemma känns det som..

Jag har det jätte bra! :D

WHAT!!? Kloxkan är bara 22 och jag är skit trött. Jag ska gå och sova nu jag.. hihi. Jag går alltid och lägger mig 22 här.  Vilket kanske inte är då bra eftersom vi äter middag runt 19.30-20 här.. Får se hur jag ser ut till jul om jag har gått upp, gått ner eller är det samma.

Igår kom Andrea hem med en tårta. Den hette Cheescake men det smakade inte alls som det. Mer som gräddtårta. Det var juh dör visso grädde och jordgubbar, så det är vad jag skulle kalla det. En bit igår och en idag. Jag vill ha mer!

Idag är det exakt en vecka sedan jag satte min fot här.. Det känns som längre, men på ett bra sett..

 


Dag 7

Dag 7 Tisdag

Jag vet inte vad det är med mig. Nu har jag lite hemlängtan. Jag kännde något  när jag vaknade. Vet inte riktigt vad det var, det var förstås hemlängtan och det känndes som dom inte riktigt gillade mig, men allt var bara inbillning. Så fort jag kom ut genom min dörr, kom Alessandra fram till mig och frågade om jag mådde bra, för klockan var juh 10.30. Jag vaknade kl 8 då jag hade satt min klocka för jag och Shayna skulle juh träffas, men sen kände jag att det känndes onödigt att betala 40 kr t/r för två timmar inne i stan och hon förstod. Hon bor juh bara två stationer från Doumo så hon kan juh gå.. Lyllos henne, det vill jag me. Men man kan juh inte få allt. Hennes familj är tydligen rika, men hon får bara 20 euro mer i veckan än mig. Jag gillar min familj. Och som jag skrev förut tror jag inte att jag skulle känna mig hemma hos en rik familj. Det är som att gå in I en Louis Vuitton butik, jag känner mig inte hemma där. För jag kan inte köpa något..

Det här låter lite elakt, Shayna sa precis samma sak igår. Att vi längtar till barnen börjar i skolan. Jag gillar mina barn jätte mycket, Vi har det jätte roligt ihop och tiden går rellativt fort. Men när dom börjar i skolan kan man få den rutinen man vill ha.
Man (Shayna och jag) är juh ledig på förmiddagen fram till 16, vissa dagar kanske lite tidigare då barnen ska på religonslektion på ett annat ställe än sin skola så då följer man juh dit.. Annars är det bara dammsuga, diskmaskinen,  hänga och stryka tvätt. Vissa dagar tar det längre och ibland kortare tid.. Men jag räknar med 1,5 h. Det är inte så länge.. Sen ska vi börja på gym, Shayna jag och Joanna. Vi har inte träffat Joanna än, för hon är på semester med sin riktiga familj.. Men kommer tillbaka snart.. Å jag gillar verkligen Shayna, vi klickade verkligen.. Jjag är kräsen på vänner, jag vill bara umgås med dom som jag normalt skulle umgås med. Och hon är en sådan.. :D

 


Dag 6

Dag 6 Måndag

Lyssnar på The Killers, Har precis tagit en dusch efter mina sysslor. Klockan 14 (för två timmar sedan) var jag och lämnade tjejerna hos deras morföräldrar.

Ska träffa Shayna klockan 18.30. Så går här ifrån kl 18. Vi ska äta middag.. :D Jag kanske åker in innan 18 och kollar lite i affärer. Vill köpa mig en allmenacka och mjukiskläder, sen är det juh alltid roligt att kolla på andra kläder med.. Känner gentligen att jag inte behöver något just nu, även om jag inte har så mycket kläder med mig..

Jag gillar verkligen mitt rum. Det känns som ett hem, inte som hos dom i USA. Visst då hade jag en hög queensize säng och ett stort rum, men annars bara ett skrivbord och kändes inte riktigt som att man tillhörde där. Här gör man ju det även om det är typ en 90 säng. =P


Dag 5 del 2

Nu är jag hemma igen. Klockan är 22.39. Det var en rätt skön tid att komma hem på så här första gången man är ute på vift ensam.
Jag träffade Emma vid Il Doumo, det var någon festival av något slag där inne. Milano i Sport. Mycket söta killar som spelade basket.. Jummy.. :D Det var typ första gången man såg några söta. Vi gick till Zara och kollade på skor som Emma ville ha, men vi hittade dom inte så vi gick och köpte glass. Mycket gott, men den nedanför vårat hus är mycket godare!!!

Vid 18.30 åkte vi till Moscova där vi skulle på Apertivo med Partyamo. Vi gick och tittade vart det låg, sen gick vi runt lite och tillbaka till tunnelbanan där vi skulle träffa hennes killkompis Adam (från Wales) Han hade med sig en kompis som också var från Wales. Båda var jätte roliga. Så vi gick till Apertivon. Där träffade vi jätte många snälla och roliga människor. Kommer defenitivt gå dit igen. Och vi böt lite face med varandra så vi kan prata och träffa varandra igen. :D Där stannade vi till nu. Sen tog jag den röda linjen hem (behövde byta i Loreto) och Emma tog den Gröna. Det var inte så farligt att åka tunnelbana själv vid den här tiden.  Andrea och Alessandra sa att innan 01- 01.30 är det ingen fara.. Så det är juh bra.. :D

Tyvärr kunde jag inte köpa några utav de grejs jag hade planerat att köpa, men kan kanske kolla efter det imorrn. Shayna ringde mig, så det är bra. Då kan jag kanske träffa henne imorrn. Emma sa att jag kunde komma till henne om jag ville, Men det är så långt dit.. =(


Dag 5

Dag 5 Söndag

Kom hem klockan fyra i morse. Michele skjutsade hem oss.. :D
Kvällen var kul fast inte så roligt som jag trode att det skulle vara. Och nej Andrea och Michele har nog rätt, man ska nog inte gå ute själv sent. Shit asså. Killarna var på en i smyg hela tiden. Gick man förbi, smekte dom ens hår, ibland tillochmed drog en i håret, eller dansade väldigt nära.. blä!
Nej det var inte så roligt.

Idag ska jag som sagt till stan med Emma. Just nu är klockan 10. Så har bara sovit 6 timmar, men jag kommer nog verkligen inte kunna somna om.
jag måste gå och ta en dusch, inte bara för att jag behöver ta en. Utan nu extra mycket för att alla skulle ta på håret.

Åt bläckfisk som alessandra tilllagade i går. Det var faktiskt riktigt gott, inte segt alls. Tog förvisso 3 timar att göra.. Ursch den blev helt lila bläckfisken och den var rosa (frusen) först.. hihi


Dag 4

Dag 4 Lördag

Jag har alltid tänkt mig att jag är en tjej som ska resa välden. Men idag känns det inte riktigt så. Jag har hemlängtan det är ett som är säkert. Idag kom min första tår.. Jag tackade för frukosten och var på väg upp till mitt rum då andrea sa att jag inte behöver tack för allting. Men det gör jag juh hemma så varför ska jag inte göra det här sa jag, då sa han ja men gör det om du vill det.. Och det var typ en droppe för mig. Då kännde jag verkligen hur mycket jag längtar hem.  Det är även jobbigt att se alla eller ja fotona jag har i mitt rum på min brorsa och talitha. Jag saknar dom så mycket. Mina vänner och min familj.

En liten grej blir så stor i den ensama världen. Nog vet jag att jag inte är ensam, och dom är juh jätte snälla.

Idag ska vi till polisstaionen för att anmäla att jag bor hos dom.. Nu måste jag borsta tänderna, ska gå nu..  dit.. :P

 

Nej blev inget speciellt hos polisen idag, eftersom jag är med i EU behöver inget speciellt göras.
Nu ska familjen ut och handla en massa saker. Jag bestämde mig för att vara kvar hemma, vet inte riktigt vad jag ska pyssla med, läsa en bok på balkongen kanske. Tråkigt nog så har vi skuggsida, men det är fortfarande varmt.. Mycket skönt! :D Är skönt att inte göra något heller.. Ska förstås klura ut vad jag ska ha på mig.. Blir nog min ”rare fashion” kjol..  Måste även komma ihåg kameran.. jag behöver verkligen en ny.. Min är så klumpig och si så där..
Åh ja, lyssna på musik ska jag även göra..

 

Nu har jag läst ett kapitell i ”Parfymen – en mördares historia”, den är bra—boken. Är snart klar med den dock, vilket är rätt skönt. Vill börja på en av mina engelska böcker jag har med mig.. ”3”..
Jag tog med mig fyra böcker, förutom min historia lärobok. Måste höra med mamma om jag har fått något brev från kommunen om när min kurs startar ect. Har juh inte läst Historia A och behöver det för att kunna söka till kursen jag vill gå. PR och Reklam på SU. Så ska läsa det på distans bara 25 % när jag är här. Sen ska jag juh plugga Italienska och göra de roliga sakerna som träna och träffa kompisar.. Sen ska jag juh jobba också.. =P

 

Jag åker till Maria och Monza runt 21, hon tyckte att det var en bra idé att komma den tiden. Skulle ta bussen, men eftersom det är så sent så ska Andrea skjutsa mig dit.. Dom tycker det är bäst så. Så det är juh skönt. Michele kommer skjutsa hem oss sen.. Snälla Michele.. :D

Jag sitter på balkongen nu, det är jätte skönt. Skulle gärna vilja gå till parken och sitta där och läsa, men det får bli en annan dag. Jag tycker det är skönt att bara vara hemma här och göra vad jag vill, bara chilla. Ska väl ta och börja sminka mig snart så jag har det klart. Inte för att det direkt är någon bråtska klockan är juh bara 17.28. WOW!! Klockan är 17.28 och det är skit varmt (härligt) och som sagt så sitter jag i skuggan.. haha

Det finns tydligen spindlar här som bits. Carolina hade blivit biten av en så hon hade som en bula på benet där den hade bitit henne.. så jag måste vara lite uppmärksam. Men dom är nog inga farliga.. :D

 
Det som väntar imorgon är, sova ut, förhoppningsvis (barnen kommer nog yla på morgonen då det vaknar, vilket de gör typ varje morgon, men normalt så vaknar jag när dom vaknar runt 8-8.30) ska juh ut imorgon så behöver min sömn. Sen vid 15 ska jag träffa Emma vid ”Il Duomo” vi ska shoppa lite och sen vid 18.30 tror jag det var är det ”apertivo” vilket tydlligen är en sorts buffé. Man köper en drink a´la 7 euro och sen får man maten, äta så mycket man vill.. hihi, hoppas det är någon god mat.
Jag trode att det var Emma som hade fixat det, men det var tydligen ”Partyamo” som anordnade det.. Hon sa det och sen såg jag det på deras hemsida. Så det blir rätt många där tror jag. Maja ska också dit. Skulle fråga Maria och Anna (hennes syster) om dom ville följa med. Anna skulle tydligen åka hem imorgon sa Emma så vi får väl se vad de svarar..

Det är väldigt mycket blondness i denna stad. Jag trode inte det skulle vara så många blonda människor med italienarna är otroligt blonda. Som grannen här mitt emot. Hon hänger ut sin tvätt nu, hon har blond hår uppstat i en tofs. Och deborah som jag träffade igår och som var här här om dagen hon är också blond.. Blont långt (tofs långt) hår.

 

Glass. Wow. Jag äter glass varje dag. Frågar dom om jag vill ha, så är det väl klart att man tackar ja. Men i helhet äter vi väldigt hälsosamt och bra. Hehe Jag längtar varje dag till frukosten. Då äter jag havremjölk med havregryn och kanel. En grov brödskiva (mycket grov) med en hallonmarmelad, en mugg the och en kaka. Dom äter ofta kaka till frukost. :/

 

Hm, såg nyss att det verkar som de längst ner inte har någon balkong, iaf inte åt det här hållet, för en tant (också blond) hänger ut sin tvätt genom fönstret. Underligt..

Nej nu ska jag måla mina tånaglar.. Ha just det, något roligt och smått äckligt som hände idag. Jag klippt tånaglarna över toaletten och min nagelklippare är rätt liten så svår att hålla i.
Plop sa det-- Jag tappade den i toaletten. Hihi. Som tur var så hade jag inte gått på den just då så, ja vad gör man.. urk, stoppar ner handen och tar upp den.. BLÄ!! Tvättade händerna med en massa tvål och saxen ockå för den delen.. hihi

Gud min rumpa är helt bortdomnad. Kanske ska stå upp ett tag till innan jag sätter mig ner igen. Ska sminka mig nu och måla naglarna som sagt.. :D

 


dag 3

DAG 3  FREDAG

Idag har det varit varmt, 26 grader vid 11 tiden då vi gick till det stora biblioteket, där var vi till till lunch, runt 13. Då hade Andrea bakat pizza, mumsigt  mumsigt!! Hemligheten är mozzarella ost. Det vet jag för jag var med och handlade ingredienserna igår. :P

Dagen har flygit förbi idag, jag har gjort mina sysslor, damsugit, strykigt och hängt tvätt.. Ja och så har jag tagit ur diskmaskinen två gånger, men jag och Alessandra hjälpts åt så det går så fort att man knappt hiner med. 

Andrea, jag och flickorna var inne i Milano idag också, Fröken Eleonora skulle till tandläkaren och Carolina behövde byta ett par byxor hon fick i present av Debora som var här igår. Träffade henne även idag då vi gick till alessandras föräldrar (som bor väldigt nära) för de firade deras bröllopsdag.

Debora bjöd på glass, på stället här nedanför huset.. mmm Så mumsigt!!! Jag älskar glassen här! Det finns inge bättre.

Hemlängtan börjar bli bättre, jag är väldigt säker på att det kommer bli bättre med tiden. Jag har även messat med några ”kompisar” idag, eller snarare eller jaa.. två stycken. Maria och Maja. Ska juh med Maria ut imorrn, det ska bli kul! Läskigt bara hur jag ska komma dit, ska ta bussen och vet inte riktigt vart jag ska gå av men hon berättar nog. Och så undrar jag hur vi kommer hem, eller ja jag.. :P

Maja ska jag förhoppningsvis träffa på Söndag. Får se.. :D

Haha! Fick även lön idag, 30 euro.. Alltid roligt mede pengar. Sparade dom i en liten korglåda jag har på min byrå.. :D Så har jag ifall att..

Åh alla är jätte snälla här.. Underbara! :D !

Och idag fick jag internet med, Tack Maria och Michele.. :D Får se om jag får det att funkar då.. :P


dag 2

DAG 2 TORSDAG

Fick precis starta om datorn, då jag hade tryckt på musknappen några för många gånger. Saken var den att jag rapade med öppen mun, vilket gjorde att jag råkade dräggla. Som hmnade mellan knapparna, så behövde torka upp det..

Klockan är iaf 22.44 och jag skrev precis innan detta hände att jag undrade över spänningen i uttagen, om den var den samma här som hemma. Får hoppas på att den är den samma så jag inte får någon kortslutning på datorn..   :S

Idag har jag vart med Eleonora och Carolina hela dagen. Vi har vart i parken och sen på biblioteket, sen åt vi lunch och kollade på film, sen lekte vi ännu mer så nu är jag riktigt trött.

Vi hade middagsgäster, dom gick typ nyss. Jätte trevliga, tyvärr kunde inte tjejen prata engelska men hennes man gjorde det.. Men det splear inte så stor roll, jag lyssnar endå.. :P

Idag frågade Maria mig om jag vill följa med ut på Lördag, och det vill jag juh förståss. Jag måste träffa lite människor mer än dom jag bor med. Det bkir förhoppningsvis jätte kul. Jag ska först åka till henne, antar att jag kommer köpa busskort snart. Måste äbven höra med alla hur öppetiderna på affärerna har, även mat affärern, då det är där man köper vin och öl.

Imorse längtade jag fortfarande hem, det gör jag iof nu med, men inte lika mycket som då eller igår.

Jag tror att allt kommer gå vägen här. Sov rellativt skönt i min nya säng. Den är lite för hård för min smak. Känns lite vasst i ryggen, desutom är det juh en liten säng, så det känns ibland som om jag ska rulla ut.. :P

Nej nu är jag jätte trött.. Ska gå å sova. Alessandra sa att jag fick sova så länge jag ville imorrn då de kommer vara hemma, så vi får se när det blir, blir säkert vid 8 endå..

Okej.

Bona Notte, eller något sånt. Måste köpa en italienska bok.


Dag 1

DAG 1 ONSDAG

Sitter nu i min nya säng. Klockan är 21.15. Är jätte trött.  Alessandra kom och mötte mig på flygplatsen och sen tog vi bilen hem. Började packa upp så fort jag kom hit.

De fösta orden hon sa var:
- Nu får du göra vad du vill, ta en dusch plocka upp dina saker, du är hemma nu.. Jag går och fixar lite lunch till oss.

Dom är väldigt välkomnande och öppna i denna familj och alla är jätte snälla. Inga barn som går och biter än i bena här inte, man får mer pussar av barnen.
Men även fast de är så snälla längtar jag ändå lite hem, även fast det bara har gått en dag. EN DAG inte ett dygn. Men jag tror att det kommer kännas bättre om ett tag. När jag är mer inne i allt och jag har fått vara lite med mina nya vänner.

Idag har vi vart och handlat lite mat och frukt (två olika affärer) och jag har handlat det nödvändiga jag behövde som jag inte tog med mig. Vi har promenerat väldigt idag, så mina fötter värker lite. Så ska gå och sova snart.

Michele, var förbi här med Marias internet som jag köpte av henne, Michele är så snäll så han skulle ladda på timmar på mitt kort imorgon, och då kommer jag ha internet på fredag, lagom fram till helgen. SUPER! Då kanske jag kan träffa några av mina vänner. Maria kommer nog vara upptagen med sin syster som kommer och hälsar på imorgon. Michele frågade om jag skulle med dom ut i helgen, eftersom Maria inte har frågat något så sa jag att jag inte visste och att jag inte hade pratat med henne om det. Internet kostade 70 euro och då får jag 100 timmar.
Hm.. undra hur många det blir per dag i en månad, ska se.. Det blir 3 h och 30 min per dag i 31 dagar. Men så mycket kommer jag verkligen inte sitta per dag. Kanske 1h, 30 min. Ska skriva lite i bloggen och skriva mejl och face, så det blir nog lagom, max! Jag ska ju göra andra saker.

Jag hoppas också för guds skull att jag har fått in min lön på mitt konto.. Ja typ nu.. Jag behöver dom, inte pronto, men nästan.

Jag ska ju köpa busskort och det kostar 60 euro för en mån om jag kommer ihåg rätt.. Och jag har bara 130 euro kvar, löst i min plånbok.. :S Och sen vill jag köpa ett gymkort, visst det behöver jag inte göra fören om ca 2 veckor, men ändå. Sen vill jag juh ha pengar för att köpa saker och dricka för.Hm fan då, eftersom jag är i i utlandet kan jag heller inte ringa till min personliga bank telefonsvarare och se om det har kommit in, så jag får helt enkelt vänta till internet har kommit.

Idag fick jag även en italiensk glass, kulor. Så mums!! Me love!

Förresten, hade väldigt tur med mitt bagage. =) Det vägde närmare tre kilo för mycket men jag behövde inte betala något. Plus att dom inte vägde min stora ryggsäck som för den delen vägde bly!

Jag har även fått hemnycklarna till lägenheten.  :D

Önska mig lycka till, att jag kan ta mina egna råd och insikter.

·         Italien är inte alls långt ifrån hemma.

·         Det är endast tre månader, sen kan jag åka hem för då är det jul.

·         Familjen är jätte bra!

Nej nu ska jag sova med Påsan, Saknar min kudde och mina djur.. Men får se dom snart, mamma, brorsan och kompisarna saknar jag mé!!

GOD NATT!


Milano here I come

Skriver ett litet kort inlägg då jag skriver från min mammas dator. Ska kolla på tv snart.
Imorgon bitti drar jag mitt pick och pack till italien. Det ska bli jätte roligt! :D
Så nästa gång vi hörs, kommer jag sitta på mitt rum, eller någon annanstans i Italien.
Det kommer nog dröja ett tag skulle jag tippa då jagg inte kommer ha internet instalerat..

RSS 2.0