internet

Mitt internet suger. Det har inte funkar på tre dagar och jag känner mig stressad, för det finns saker ja behöver göra. Men vad ska man göra. Alessandra ska gå med mig till Tim stället som har hand om dom här grejerna imorrn kväll för dom pratar inte engelska där, puckade människor, alla ska kunna engelska tycker jag!!
jag fick även höra idag att dom drar timmarna i varje halvtimme och inte per 5 minuter som jag trode, så det kan vara så att mina timmar är slut, men det borde dom inte. Jag har bara typ använt 50 timmar av 100 timmar och har dom dragit 50 timmar extra är det helt puckat.. Och vissa dagar funkar det inte alls. Jag blir sur på italiens system och allt.. Blä!!
Hade inte min familj vart så bra som dom är, hade jag nog lämnat det här landet..


Jag blir bortskämd

Igår beslöt jag mig för att skaffa en burk som jag ska stoppa i pengar i varje vecka för att spara till sommaren då jag vill åka till Malaga och rädda hemlösa hundar. Jag har velat göra det i flera år och nu känns det som det är den sissta sommaren jag har tillfälle att göra det. Både för att jag börjar bli gammal men mest för att jag har tänkt att börja plugga i höst och då kommer jag förhoppningsvis efter det få ett fast jobb och då kommer det juh aldrig gå. Så nu har jag stoppat i lilte i burken. :D


Idag var Maria (förra au pairen), hennes pojkvän Michele och hennes hund Teo på besök. Det var ttrevligt. Jag har inte träffat Maria på jätte länge, fast det var juh inte riktigt därför hon kom hit för att se mig, mer familjen..
När de hade gått och jag gått upp på mitt rum kom Andrea och frågade om jag ville ha pizza till middag, å det ville jag förståss, det är juh jätte mumsigt. :D
och sen gick han iväg, och sen kom tillbaka, inte ens en minut efter. Han räckte mig 10 euro (dvs ca 100 kr) och sa att alessandra tyckte att jag skulle ha det och stoppa i min penga burk för att jag hade haft det så jobbigt i fredags för att jag fick vara hemma med Ele och inte gå å shoppa som planerat. Jag sa så klart att det inte gjorde mig något och räckte tillbaka den. Men då sa han, nej men hon vill att du ska ha den. SÅ SÖTT!!!!


härliga underbara familj

Hm, min dag vart förstörd idag. Som jag sa igår så skulle jag träffa Magda och vi skulle julshoppa.. Då får man stämning.. :D

Men tyvärr blev detta inte så.
Jag vaknade fr min mardröm då klokcan ringde, carolina hade brytit benet.. Klockan var 08.15, det är då jag alltid väcker mig själv. Men när klockan började närma sig 8.30, hörde jag fortfarande barnröster.. nej men varför då,tänkte jag.. Hoppas för guds skull att hon ska till tandläkaren (Ele) för det var hon som var hemma, det hörde jag, och att hon inte var sjuk nu igen..


Jag klädde på mig och fixade mig lite. Sen gick jag och hängde tvätten och frågade varför hon var hemma, Andrea var här.. Han sa att jag skulle gissa, jag gissade på att hon var sjuk. Och jag hade rätt.. Så ur mig kom lite gnäll och jag sa fuck, jag skulle juh julshoppa med Magda idag.. nååå..
Så min dag vart spenderad på så sett att jag satt hemma och kollade på tv och läste lite..


Men som alltid när någon unde är sjuk så händer det alltid något roligt på kvällen, när arbetsdagen är slut.. Gissa vad!!!?

Jag fick två billjetter till ett typ av spa. Ett vatten spa, man går dit, man får basta, bada, lunch, skrubb och lera att gnugga in sig med.. Finns det något skönare!! Så jag bjöd med Alessandra, men hon tyckte jag skulle ta en kompis. Och eftersom Lena jobbar hela dagarna, stackarn, så blev  mitt val lätt. Magda, som jag skulle shoppa med.. Så på tisdag, blir det avslappning.. :D Jiihaa!! :P


Handling

Idag innan gymmet gick jag förbi affären och handlade lite nödvändigheter som schampoo ect.. Köpte även batterier som jag har vart utan nu till min kamera i eveigheter.. men nu så.. Nu har jag dom. så nu kommer det äntligen komma upp liter bilder.. Måste dock köpa en ny kamera. För det första är den trasig och för det andra suger den någe fruktansvärt.. =(

Imorgon ska jag in till stan och träffa Magda, vi ska äta lunch och julshoppa, förhoppningsvis.. Hon byter familj på lördag så hon måste packa, men hoppas hon kan vara ute med mig ett par timmar iaf..
Det verkar som att alla här byter familj, men inte jag inte.. Jag har tur.. :D

Min nya favorit

Här kommer min nya favorit. Har hört den miljoner gånger i affärerna.. Jag blir lite ledsen när jag hör den. vet inte varför.. Men även glad.. Tror det är för att det handlar om bebisar.. iaf som jag hör det.. :D Jag vill ha en bebis.. Fast egentligen inte nu.. vill ha klart allt först.. Men jag älskar den.. :D Men nu har jag äntligen hittat den.. bland lenas musik.. :D



Täby centrum

Jag vet att det är helt knäppt. Men jag saknar täbny centrum.. Jag längtar hem.. Inte för att jag har det tråkigt eller inge bra hör, för det har jag.. underbart.. slappt i helhet.. Men jag tänker på täby centrum hela tiden. Jag tänker på slaskigt väder, Linneas vita bil och våran tur till T-centrum.. Hm.. Ja det saknar jag..

Jag saknar att ha vänner över.. Att inte tänka på att jag äter så mycket. för hemma tycker jag endå inte att jag äter så ofta som jag gör här.. hel knäppt... Tisdagar är värst.. och fredagar då ajg inte hänger på gymmet hela dagen för det är bara tråk pass..

Åh vad jag längtar hem till sverige!!

Svensk musik

Svensk musik är konstigt nog väldigt populärt här. Under de senaste månaderna har jag hört (vissa uttjatats) många svenska artister. Både nya (konstigt nog) och gamla.
Agnes, The Ark, Erik Hassle och Aqua. Och så Abba och Roxette, vilka är mer troliga då dom är och har varit jätte stora runt om i världen

Den bästa

Det är alltid roligt att höra att man är bra. Det ger en liten självkänsla boost. I onsdags så var vår städerska här. Hon är jätte trevlig och hennes bebis är så söt (den brukar hänge me).
När jag antingen var på gymmet eller var uppe, så fick städerskan tillfälle att uttrycka sina tankar om mig. Hon sa att jag var den bästa de haft, jag var så trevlig och hjälpsam. Min mamma hade gjort ett jätte bra jobb. Fina Sverige.
Ja något sånt var det. Alessandra berätta vid middagen. Klart man blir generad, men väldigt glad.. hihi


Trött

Jag har hamnat i någon sorts svacka tror jag. Jag är fruktansvärt trött och vill egentligen inte göra något alls.. Jag funderar också mycket på vad man ska ofra för att bli av med med magen. Jag tränar men känner att jag nästan bara blir tjockare.. Jag ska försöka att äta mindre. Men jag är juh alltid hungrig.. ja det är svårt det här..

Dags att gå vidare

 

Igår när jag var på väg upp från tunnelbanan nästan hemma blev jag stoppad för kontroll.  Jag visade mina biljetter och biljett mannen sa att dom inte var giltiga här utan bara inne i Milano. Något som jag visste men låtsats bort.. Vi hade en diskussion på hans lilla engelska. Mitt härta bankade någe fruktansvärt. Jag var riktigt rädd. Det slutade med att jag fick böter. 350 kr. Något som Magdalena hade fått på lördagen på bussen.. Ja, då är man fattig igen.


På vägen hem från tunnelbanan, bröt allt ut. Att alla som jag känner skaffar en parter/tjej, men inte jag. Jag är ensam och har varit ensam i flera år (att räkna Ivan går inte), jag frågade Tobias (som hade fått mig att starta allt det här) varför det var så här. Hans svar var att han inte kunde ge mig något. Men jag vet en orsak till varför ja är singel. Jag vill inte ha en kille.. Jag vill ha den enda killen.
Jag inbillar mig att jag inte har tid att ha en kille, jag har för mycket planer.
Just nu vill jag inte ha en kille. Att ha en svensk kille i Sverige och jag är här är omöjligt för mig att tänka för jag vill inte ha ett distans förhållande. Och att skaffa mig en italiensk kille är verkligen helt omöjligt att tänka sig. Urk säger jag!

 


Tårarna rann ner för min kind och jag sa till familjen att jag inte ville ha någon middag och gick upp å la mig. Kännde som jag hade  gråtit i flera timmar. Och det hade jag nog. Jag skickade en massa konstiga meddelanden till killar (kompisar och Tobias) men det konstigaste jag gjorde vad att jag bestämde mig för att gå vidare, jag raderade alla killnummer i min telfon, förutom till mina kompisar då och familj så klart. Något jag ångrade i nån minut. Men endast en minut. Jag tror att det här var det rätta beslutet.





Mysfika med Lena

Igår träffade jag Lena, vi fikade på ett jätte mysigt ställe. Nu har Milano börjat julpynta. Vi pratade mest om killar, vilket det ofta blir konstig nog. Men även bla att vi inte hade någon julkänsla. Ibland vaknar jag på morgonen och känner känslan om att det ska vara snö ute, men inte då. Här är det fortfarande 10 plus på dagen.
Det är snart exakt en månad kvar till det är julafton, men här har man ingen känsla att shoppa klappar.

 


Mamma på besök

Mamma på besök

I helgen var min älskade mamma på besök, hon lämnade en massa kläder. Tyvärr stannade hon bara i en dag dvs två nätter. Hon kom på fredag kväll och åkte på söndag morgon.

Jag visade henne alla saker man ska se som turist i Milano. Inte för att det är mycket direkt. Men lite endå. Det var trevligt. Vi gick till Doumo. Uppe och inne.

 

 


 





Castello, Parco Sempione.

 

 

 

 

La Rinascente
Och shopping förståss


Måla måla

Igår när Ele var hemma och var sjuk målade vi tavlor. Har hängt upp dom i mitt rum. =) Jag ville egentligen använda tejp men det fick jag inte för det skulle tydligen förstöra färgen på väggen. Så dom satte upp en metallgrej som jag kan sätta målningarna på med magneter. Inte riktigit var jag ville ha de eller hur jag ville ha det, men det blir bra endå. :D





Ikväll kommer min mamma. :D jag har bestämt maten. Det blir bläckfisksallad kan man väl saga att det är. Jätte mumsigt. :D Och sen gjorde Alessandra en soppa också. Tyvärr kommer vi inte äta tillsammans då mamma och jag kommer vara här vid 9 och då har vi precis normalt slutat äta.

Ele är hemma idag igen, men det är verkligen inte jobbigt. Det är bara att man måste vara hemma. Och är jag hemma då blir det lätt att jag äter saker även fast jag int eär hungrig, bara för att jag har tråkigt.. INTE BRA!!!!


VAB

Tusan också. Ele är sjuk. Hon har feber. Det började igår på eftermiddagen, eller egntligen började det på morgonen men hon ville promt gå till skolan, vilket var bra för mig för jag ville gå till gymet. Och det gjorde jag. Var där nästan hela förmiddagen. Jag verkligen älskar mitt gym. :D

Jaja, tillbaka till ele. Hon har som sagt feber. Först var det inte särskillt högt, bara 37,7. Ja bah oj då, va dom överreagerar. Men nu har det gått upp och hon har 39.
Idag är min första VAB dag. Troligtvis kommer hon vara hemma imorgon också, vilket betyder att jag måste vara hemma hela dagen också. Pytsan! Jag vill juh gå till gymmet.. =( och idag var min favorit lektion, Tonficatione.
Imorgon tänkte jag juh iof vara hemma och ta det lite lugnt. Plugga lite historia. Hoppas att Magda kan förhöra mig på Söndag. Jag tänker göra provet snart så måste veta om jage verkligen kan något..

Imorgon kommer min mamma och hälsar på, tyvärr stannar hon bara ett par dagar, eller egentligen bara en hel dag. Hon kommer imorgon kväll, jag ska möta henne på centralstationen och så åker hon hem igen på söndag morgon. Inte länge, verkligen inte.
Jag hoppas verkligen att hon inte kommer bli smittad. Det är så bra tajmat på sjukdomsfronten här!


Dålig början, bra slut

Jag slog upp ögonen till ett tjut. Inte ett gråtande, utan ett tjut. Åh tusan. Nu är hon igång igen. Eleonora.. När hon väl har börjat finns det inget slut. Jag låg i sängen ett tag innan jag bestämde mig för att gå upp och visa att jag minsann hade vaknat och kanske ge Eleonora lite dåligt samvete.
Huvudet värkte, trött var jag och såg ut som ett monster.
Tyst vart hon iaf, och hon skämdes nog lite.. Men dagen gick och jag hyste inget agg.. varför ska man egentligen?



Jag var hemma hela dagen. Både pga av blåsorna under fötterna jag fick från gymmet igår men även för att plugga lite och sen den hemska väckarklockan gjorde juh inte direkt saken bättre..


Efter middagen, berättade Alessandra att hon hade köpt något till mig. En fin lila polotröja.. haha va glad jag blev. Undra om det var för att hon hade dåligt samvete.
(Hon frågade mig imorse, när jag satt där vid matbordet och halv sov över min gröt om jag var glad, jag sa så klart nej med ett buttert ansikte. Jag är trött var mitt svar..)
Eller om hon bara ville vara snäll. Ja snällt var det iaf. :D
Skulle kunna visa en bild på tröjan, men känner att jag känner mig lite för tjock för att visa mig på bloggen. =(
Bara träna järnet och sluta äta. Jag måste fixa att bli smal och vältränad asså..
Även om jag tränar och nog fått lite mer muskler. Tror jag min rumpa har gått och blivit jätte tränad. Stor som f*n tycker jag att den ser ut.. BAAAAAAH!!!! :/

 


Nya höstplaner

Ja du. Jag ändrar mig juh konstant. Men tror jag har bestämt mig nu iaf. Jag ska plugga i höst. Eller iaf söka en massa kurser. Hoppas att dom jag tittat på finns på höstterminen och inte bara vår. Och hoppas på att jag kommer in.. :/


Jag kommer söka en massa olika i mitt hemområde. Uppsala och Stockholm och sen några kurser på distans på Borås. Men generellt är det mode, journalistik och media. Och sen retorik på ett hörn. Måste lära mig att skriva och prata bra. =)
Jag känner att det här kommer bli jätte bra om jag får allt jag vill ha—vilket man egentligen inte kan räkna med. =P

 


Något roligt

Jag har faktiskt något roligt att berätta.

Här om dagen fick jag en katalog från uppsala universitet.. Börjar kolla och fundera lite på vad jag ska göra till hösten.. Alessandra gav mig paketet och undrade nyfiket vad det var.
Någon dag senare pratade jag med Andrea om att fortsätta vara au pair efter sommaren, kanske Paris.. Vi middagen samma dag sa andrea det till Alessandra och hon sa.. Nej, jag tänkte fråga om du inte ville stanna kvar här ett år till.. Du kan plugga på universitetet här.. Du akn väl tänka på det? Hahaha, så gulligt!!! Dom måste verkligen gilla mig. Nog gillar jag det här.. Men jag vill vidare och jag älskar inte Milano så mycket.. Sorry..

Jag och lena funderar på att jobba järnet i sommar och sen dra till Australien.. vi får se om vi kommer så långt. Jag hinner juh ändra mig en miljon gånger innan jag vet vad jag vill göra.. :S Jag ville juh göra lumpen förut. Nu börjar jag känna att ett år är himla lång tid för något som jag egentligen är säker på inte kommer hjälpa mig särskilt i karriären, då jag nog inte vill bli polis, heltids brandman eller något militär likt.. Ja vi får helt enkelt se.. Önska mig lycka till i framtiden bara!


Lugn helg

Tyvärr guys. Har inte direkt något roligt att berätta då det har varit en lugn helg..

Jag har bara vart till gymmet. På fredagen hade vi barnkalas här. Jag ställde i ordning bordet innan jag gick och hämtade barnen i skolan. Dessutom fick jag blåsa upp ett gäng balonger.


För mig betyder ordet hjälpa, att man hjälper med en del. Här betyder det tydligen att göra allt..
Alessandra sa när barnen önskade balonger till kalaset om jag kunde hjälpa till å blåsa upp dom. Ja visst sa jag, för jag gillar balonger. :D Men det blev tydligt att det bara var jag som skulle blåsa..  Det var iaf ett trevligt litet kalas.

På lördagen ja var jag på gymet, sen vilade jag hela dagen. Jag var så frukansvärt trött. Å endå hade jag bara vart på gymet i lite mer än 2 timmar, och det är igentligen inte så länge endå.. Fast man blir jäkligt trött i kroppen av att träna en massa. Och träningsvärk. Förresten så var jag rätt duktig igår endå, jag bakade Silvia kaka, familjen älskade det som vanligt med allt jag gör.. ;) Alessandra vill ja receptet.


Idag söndag har vi haft vuxenkalas här, med släkten och familjen. Dagen var lugn och på eftermiddagen innan alla kom hjälpte jag andrea att laga pizza. MUMS! Det är så gott med Pizza, dock vart det LITE för mycket laktos.. Jag antar att det var det. För jag fick/har så ont i magen.. Dock ingen fara direkt..


 

Här är iaf jag och min nya italienska pojkvän, Loris. ;)




Italienska kurs

I Tisdags var jag på min första italienska lektion. Jag var den enda ”singeln” där. Det var tre ifrån ett land och två från de andra. Båda konstiga länder. Det ena man prata spanska i. Ja nu kom jag på det. Peru var de tre ifrån. Och det andra prata dom något konstigt språk i, eftersom det är ett konstigt land. Minns jag rätt så var det något asiatiskt land av något slag.. =P

På Torsdagen var jag och skulle köpa boken som vi skulle ha men dom hade den inte, så den behövdes beställas. Tyvärr skulle det ta längre tid än vad jag ville, men vad ska man göra. Man får vara glad att man kan få det snart iaf. Tyvärr kunde man inte betala med kort, och man behövde förskotts betala, eftersom det är en bok som ingen annan egentligen vill ha. Då det är italienska för utländska. Så jag behövde komma tillbaka dagen efter---

Jag vaknade och hörde på fönstret att det regnade.. FAN tänkte jag.. Varför ska det regna. Jag skulle juh äntligen parla mig till gymmet för andra dagen och just det, betala boken.. fanns väl inget annat att göra.. bara ut i regnet. Men eftersom jag endå skulle ut och bokaffären var i närheten av gymet tog jag det på en gång. :D

 

 


Helt otroligt

Innan jag träffade min nuvarande familj. Sökte jag ett au pair jobb på arbetsfömedlingen. Detta var i mars och då fick jag svar av mamman att hon hade hittat en tjej och att dom nog skulle söka en ny i Juli. Jag skickade ett mail till henne nu för att fråga om sommaren.
Jag fick svar från hennes man om att han behövde berätta något för mig om Anna, frun.
Jag kände att inte var något bra han skulle berätta.

Idag fick jag meddelandet. Hon hade dött i Maj av en ovanlig  lungcancer som dom tydligen hade kämpat med sedan 2006. Jag blev helt chockad. Jag kunde inte förstå det. Inte för att jag hade någon tät relation med henne och visste mycket. Men endå.. Helt otroligt.

Jag känner mig så ledsen för mannen och för barnen. Dom är så små 5 och 3 år.


Pengar problem

Jag får 60 euro i veckan, som oftast tar slut på en helg. 600 kronor är enligt mig ganska mycket pengar. När jag bodde i Sverige spenderade jag aldrig 600 kronor på en vecka och verkligen inte på en helg.

Jag måste skärpa mig och lära mig att vara rädd om de 60 euro jag får på en vecka så jag kan spara dom pengar jag har för att spara.

Sedan jag har kommit hit har jag gjort av med SÅÅÅ mycket av mina sparpengar. Som har tagit iaf en sommar att spara ihop. Jag kan verkligen inte förstå att jag har spenderat så mycket pengar. Men nog vet jag vad pengarna har spenderats på.

Först och främst har mina sparpengar gått till tunellbanekort, internett, kläder, resa till Bologna där vi festade järnet och bodde på hotell samt shoppade kläder och mat.  Sen har en del pengar gått till middag på restauranger och drinkar på apertivor.

Men nu har jag fått nog. Inte bara på alkoholen och festandet, vilket—Kan jag säga dig--- är så roligt!!

Men när jag var i Sverige då kunde jag minsann gå ut, dansa järnet utan en mängd gift i kroppen. Men då stannade jag heller inte upp till 7 på morgonen varje gång. Förresten vill jag juh gå ner i vikt. Så det vita giftet (sockret är det jag pekar på) och alkoholen är inte direkt någon hjälp på vägen inte för att jag tycker att jag har gått upp särskilt mycket sedan jag kom hit.. Förhoppningsvis ser jag rätt, det är juh heller ingen här som kan säga hur det ser ut på den fronten då alla mina vänner är nya vänner..

 

60 euro är endå  7,5 euro per dag, vilket jag tycker är rätt mycket pengar.. Hmm.. måste ta och kolla upp min ekonomi.. Kolla upp mina helger..


Stressig morgon

Jag hade en stresig morgon idag, för jag ville hinna till gymmet till min lektion klockan 10.
Innan behövde jag fixa disken, äta frukost och gå till affären för att köpa ett jäkla bröd..
Så klockan kvart öven 9 gick jag till affären som var stängd så klart. öppnade 9.30 så det var juh bara att vänta..
Så jag han såklart inte till gymmet till 10 för jag var hemma 10 i och det tar minst 15 min att cykla dit.. Men imorgon sk ajag banne mig dit. även om mitt huvud gör ont och halsen med.. :(

Onda Halloween

Ja som ni redan vet så hade jag en crazy halloween.. Jag är trött på alcohol och känner att jag inte vill dricka något mer. ALDRIG! fast det vet vi juh inte är sant.. men jag vill ta det lugnt endå..

Det här är vad jag fick av halloween...



Ett fett blåmärke!!!

En crazy halloween

Jag har inte mått så dåligt sedan jag kom hit. Och nu har jag fått nog.. haha Jag vet nog varför jag inte har druktigt så mycket till nu. varför det blev så denna helg, vet jag nog.

Först började vi med en lugn middag hemma hos Lena. Mums, vi åt tacos! :D




Sen började vi fixa oss och klä på oss våra kostymer.. Men än började vi inte dricka.
När alla kommit det var då vi började dricka och det va vid 21.





Vi drack lite, spelade ett drink spel och ja hade det allmänt kul och pratade.. :D
Vi drog vidare runt 00 då jag hade lyckats fått i mig 5 drinkar på bara ett par timmar. :S
Kvällen var jätte rolig, vi tog oss in på Le Banque som var så proppat att man knappt kunde röra på sig.. Vi sa att det nog inte var lagligt att ta in så här mycket folk, men endå gjorde dom det...

Inträdet på Le banque var 15 eller 20 kommer inte riktiigt ihåg, det sa 20 i början bara för det var halloween men sen tror jag det ändrades.. Och så får man 2 drinkar.. Så vid slutet hade jag druckit 7 drinkar. Och drinkarna i Italien är inte att leka med. hur starka som helst!!!













RSS 2.0