thunderstorm

Idag var det värsta oskvädret.
Jag hade precis fått en docka att hålla i när det började, jag sa till tjejerna att det regnade något frukansvärt ute och Eleonora sa att himlen såg konstig ut. Då berättade jag att jag såg en blixt lite tidigare.. och sen började det..
Det kom blixtrar var 3 sekund, nej jag överdriver inte!! Det var helt otroligt, lite muller men mer blixtrar än någonsin.
Dockorna försökte sova men dom var rädda så dom vände huvudet ner mot kuddarna, mdan vi tjejer satt och tittade ut genom fönstret på det oskväder som var där ute.. Verkligen helt otroligt. Molnen rörde sig så fort så efter typ 15 minuter var blixtrarna bakom oss..Pollen då. ja som sagt är det vår här, och min allergi är någe fruktansvärt. Jag tar medicin, och det hjälper sisådär..
Men idag tog jag min sista tablett, men som tur är är det bara imorgon kvar här och på Torsdag åker jag hem över påsken..

china town

Idag åkte vi till China town. Jag, Jannika och Nina. Den här helgen har varit mycket gående.. Så mina ben gör ont..

Vi åt Kina mat, i nästan 1,5 timme. Jätte mumsigt.. Mellan mig och Nina är allt mat och träning. det är det enda vi tänker på..

Efter lunch-middagen tog vi en promenad i Sempione. Vädret idag var helt underbart, varma vindar och blå himmel.Våren är verkligen här.. Blommor på träden, blommor på marken och bongotrummor i parken.
Allt var jätte mysigt idag. Vi har träffat en talande papegoja i parken, sätt jätte stora kojfiskar och bara njutit.. :D

party all the time

Igår när vi kommit hem från Bergamo had jag endast 45 minuter på att bestämma mig vad jag skulle ha på mig för middagen och utgången jag coh mina två vänner skulle göra (då dom andra två inte kunde komma). Jag skyndade mig jätte mycket, Jannika ville inte följa med, hon var för trött..

Jag, Nina och Marco gick till en sushi restaurang, exakt den restaurangen Dario tog mig till för ett par veckor sedan. Jag bara älskar Sushi.

Nästa gång blir det mexican och sen afrikanskt. :D

Sen träffade vi en av marcos vänner-- han var söt-- och sen gick vi till en bar som en av marcos vänner ägde. Jag och Nina gillade inte baren och jag tror inte Michele gjorde det heller, men vi stannade där till runt 3 snåret , vi hade två flaskor med vin och sen åkte vi hem..

(Vinflaskor vi inte behövde betala för) Jag hade en trevlig kväll men på morgonen idag vaknade jag med huvudvärk och har haft det hela dagen..


rolig dag

Igår var en lång, men rolig dag.

Det jobbiga med hela dagen var att jag gick runt och frös även om det kanske inte var så jätte kallt. Men vi var juh lite mer upp i norr än vad Milano ligger. Men innan vi åkte iväg så var vi på en stor marknad.

Jag och Jannika tog en tur upp till Bergamo. Och upp till "Altra Citá". Eftersom vi båda aldrig hade varit där, gjorde vi lite underliga saker, men vi hade det trevligt..
Det var vackert väder men som sagt lite kallt och blåsigt.

Vi njöt av utsikten från ett slott vi gick upp till. Man såg enda bort till alperna. Det var jätte fint. Och de fina byggnaderna förståss

Vi åt mumsig pizza. :D Jag åt med lax, någon sort spenat tror jag det var och något sort ost. Jätte mumsigt!!'

 

På tågturen hem åt vi en bakelse som var speciell för bergamo. Den var också jätte god. Tur nog äter jag inte socker så ofta. och nu ska jag återgå till inget igen ett tag..

 


Grattis min flicka

Idag är det min käraste vän Linnéas födelsedag!!
Grattis!! Vi firar dig nästa helg när jag är tillbaka i Sverige!!
Pussar på din dag!!


Lite ironiskt endå

Som jag har sagt till er en miljon gånger. Det verkar inte som att jag någonsin kommer bli av med mina gravidkomentarer.. Att byta land hjällpte juh verkligenn inte. Dock har jag hört det lite mer få gånger än jag gjorde i Sverige.. Men nu jag verkligen fösökt bli av med den. Jag tran på gym, har slutat äta socker.. Men det verkar inte hjälpa.. Idag kom min kursledare på gymmet fram till mig medan jag pratade med en tant i kursen. Hon sa inte någon utan hon kom fram till mig. La handen på min mage, kände lite (men så klart kännde hon inget) sen flyttade hon handen till andra sedan.. Men fortfarande ingen spark.. Jag bara kollade fundersamt på henne.. Sen frågade hon mig (jag antar att hon sa tjock, det var juh på italienska och min italienska är sisådär) om jag var tjock eller om jag var med barn.. Jag sa tjock.. Då frågade hon mig varför??? Öhh ok???

Tanten jag pratade med sa att det var för att jag hade ätit, och jag höll med henne.. Kakor och sånt..

I slutet av lektionen sa läraren att jag skulle sluta äta mjöl.. så det blli mitt nästa projekt.. Att lägga av med socker var svårt nog, men jag klarade det. Så med mjöl kan väl inte vara så svårt..

Önska mig lycka till..

Funkar inte det här.. ja du.. Då måste jag verkligen dra i tyglarna hårt och försöka och inte äta något alls.. :/


Lipstick jungle

Candace bushnell, författaren till bla "Sex and the city" har även skrivit boken "Lipstick Jungle".

En bok som i helhet påminner mycket om "Sex and the city" då även denna utspelar sig i New York och handlar om ett tjejgäng med sprudlande karriärer.

Har ni sett serien, kan man anta att man vet vad boken handlar om.

Men det är inte riktigt sant.

Boken har i stora drag samma saker som serien då det utgår fram samma sak, men inte riktigt.

Jag blev väldigt förvånad när jag läste boken då jag inte kännde igen mig.

I boken har Nico O´Nielly en tonårs dotter och hennes man har inte någon affär men någon elev från hans universitets klass.

Wendy har ett lite mer annorlunda liv än i serien men för Victory är livet nästan det samma.

I helhet tycker jag boken var bra, ganska lång då den lite mer än 400 sidor och är väldigt hoppig från förr och nutid, vilket gör än förvirrad.

Men Candace får in bra repliker i boken och får en att små le, titt som tätt.

 

Något som Nico O´Nielly säger till sin dotter och något man ska fösöka leva efter är:

"-Putting yourself in positions to meet new challenges and not be afraid to do so. It´s what keeps life interesting and ultimatly makes you the best person you can be."


en ny bokmal

Jag har alltid älskat böcker. Jag köper ofta nya böcker och lägger dom sedan på hög. Jag läser dom inte särskillt mycket, tyvärr. Men under min tid här har jag läst en bok per månad kan man säga..

Jag har precis läst ut min femte bok och jag har precis fått upp en otroligt intresse för att läsa.

Ska jag vara ärlig, vilket jag oftast är, så har jag alltid varit en mer tv människa. Att ligga framför tv:n och bara kolla är så--- avslappnande.

Men tyvärr finns det så klart dåliga sidor med tv tittande.

Folk har alltid sagt att tv tittande äter upp din hjärna. Det kan iof vara sant på ett sätt. Man lär sig inte lika mycket som man gör när man läser eller gör andra saker. Och jag blir bara dum av att titta på tv.

Jo, visst jag lär mig nya ord på andra språk men inte lika mycket som jag faktiskt kanske skulle lärt mig om jag pluggade eller läste en bok.

Och det är så jag tror att det menas, man blir juh inte dummare av att titta på tv, iaf inte mer än vad man redan är. Men man lär sig heller inte så mycket nytt eller blir klokare..

Sedan jag har kommit hit finns det bara en sak jag ser på tv och det är Desperate housewives, då jag har hela boxen här. Italiensk tv suger.

Men jag tror att jag kommer sluta titta på tv helt snart (tar med mig boxen hem i april), för som sagt så blir jag bara dum av det.

Jag är inte hungrig, nej det kan jag inte medge, men endå så måste jag alltid ha något att knapra på när jag tittar på tv, det kan vara trallilini (små bröd) eller chips, ja ibland äter jag t om toast med prociotto och majonär, jätte mumsigt. Men inte så nyttigt. Så därför kommer jag spendera mer tid läsa. Både för att jag gillar det och för att det gör mig smalare. :P


shopping är njutning

 

Nog önskar man ibland att man var millionär. Man skulle kunna köpa så mycket kläder.

Tyvärr är inte det mitt fall. Man får inte så mycket pengar som Au pair, vilkt ger lite pengar för att köpa kläder.

Men i lördags gick jag och Nina på en shopping streak. Jag letade efter svarta gummistövlar, som jag tyvärr i slutändan inte köpte då som var för dyra för min plånbok.

Det som jag dock köpte var vita jeansleggings, då jag letade efter vita jeans som jag aldrig hittade och blev nöjd med, bestämde jag mig helt enkel (med lite snacka med Nina) att leggings kanske var bättre på sommaren än jeans, för det är juh egentligen den enda gången man har vitt på sig, iaf i Sverige.

Sedan köpte jag svarta tights då mina andra var trasiga och vita tennisskor och ett svart och ett vitt skinnbälte.

Jag kan då säga att jag har handlat ganska mycket kläder nu till vår och sommar.

Förra helgen handlade jag vita shorts med högmidja, en blå t-shirt och svarta tennisskor.

 

 

 

I veckan fick jag även ett jätte fint bälte från Alessandra som hon köpte till mig på Zara, jag var så glad!! det är verkligen as snyggt!!!!

 

 

 

 

Den här familjen är bäst, Alessandra ger alltid mig en massa saker. =D

Det kommer vara svårt att lämna familjen då det vart så snälla. Dom vill juh gärna att jag stannar ett år till, men efter en tids tänkande, måste jag tyvärr säga nej. Även då familjen är jätte underbara så är Milano inte den roligaste staden och jag vill se något nytt eller börja plugga..

Är det någon som letar efter den bästa au pair familjen, är denna en stark rekomendation.

 

 


RSS 2.0