Att satsa på syrketräning och Calcium för ett långt friskt liv

Satsa på styrketräning innan ålder 30. Vid 30 års ålder har du uppnåt otimalt av benmassa och här efter går det bara utför. Genom att träna rätt och äta calcium hjälper du kroppen att inte förlora lika mycket.
För er som inte visste bör du äta 1000mg calcium om dagen, är du äldre bör du äta 1500 mg. Men det flesta får inte i sig sina 1000 mg om dagen och bör därför äta tillskott.
Men för guds skull, när ni köper tabletter glöm inte att det måste finnas vitamin D i tabletten då det är omöjligt för kroppen att ta upp calium utan. Så äter ni calcium utan D vitamin är det som att inte äta något alls.
KOm även ihåg att kroppen endast kan ta upp 600 mg per gång. så äter du en tablett som säger att du har hela calcium intaget där, får du ändå inte i dig allt du behöver.

Kommentarer
Postat av: Sanna

De svenska näringsrekommendationerna för kalcium är 800 mg för vuxna och 900 för folk upp till 20 år (: Det är inte omöjligt att ta upp kalcium utan D-vitamin utan det kan ske genom passiv diffusion. Genom att samtidigt öka D-vitamin så ökar man absorbtionen av kalcium.



Jag som är kostnörd skulle inte propagera för kalciumtillskott såvida man inte är vegan eller undviker mejeriprodukter möjligtvis. Annars får man i sig gott om kalcium i bland annat ost och nötter.



Öka fysisk aktivitet för att stärka skelett gör jag tummen upp för!

2010-05-04 @ 20:28:52
URL: http://sannabakar.blogg.se/
Postat av: Janina

Jasså, ja jo jag läser amerikanska böcker, så anatar att det kanske är lite anorlunda där.. ingen aning.. jaja vi får se om 50 år, hur det gått för oss, eller hur Sanna?

2010-05-05 @ 09:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0