Böcker

Jag har böcker från himmel och jord. Är det någon som vill låna något är det bara höra av sig. Har allt från journalistik och mode, sex, fiction, något man kan lära sig om ex hur du kan förhindra åldrande, bli smalare genom "franska kvinnors hemlighet". Jag har de mesta generar..

Örebro Kommun

Fick en liten bok av My i min klass som hon hade gjort. Den var så himla söt. När hon gick i gymnasiet gjorde hon en bok som projekt och sen hade hennes kommun (Örebro kommun) sett hennes bok, och frågat om hon kunde göra en för dom. Så det gjorde hon. En bok om Kungen.

Trött

NU är jag trött som vanligt. Igår ville jag gå och sova kl 18, men eftersom klockan var bara 18 så höll jag mig vaken.
Idag lagade jag frukostkorv med potatis och pepparrot-sås. Det blev gott, så nu har man matlåda till imorgon med. Goood! =)
Undra om man ska gå och sov?
Måste putsa på min presentation till imorgon, kanske skicka över den på mail till dom andra så dom har den, i fall att jag blir på körd på vägen till skolan eller något annat drastiskt. Man vet juh aldrig..

Hundvakt till baby valpen Tequila

Min bror blev sjuk, fruktansvärt sjuk, Skulle egentligen bara komma över med hostmedicin, men det slutade med att jag tog Tequila på Playdate med min kompis Franci och hand mammas hund (som är syster till Tequila, hon heter Melody) sedan tog jag med henne hem till mig. Hon var så busig och hon är så söt! =)
Den första gången Tiquila var och hälsade på oss i villan
Tequila gilla att leka med tennisbollen. Den var inte så hel när hon var klar, men det gör inget.
När vi skulle sova pep hon så fruktansvärt, så jag tog tillbaks henne till min bror, evigt kånkade.

Chokladfestivalen

Själva chokladfestivalen var väl inte lika roligt som jag hade förväntat mig, men det var trevligt att vara där med ens kompisar och att få uppleva något nytt.
Therese och Cajsa inne på festivalen, Ja vi hade det trevligt! :D Vi köpte en massor av choklad.
Jag köpte en ciggar till min pappa, gjord av choklad och marsipan. Han skulle fått den till farsdag, men min bror fick lunginflammation så jag tog hand om hans valp, så får gå till pappa någon annan dag.

Chokladfestivalen- utställning

Choklad festivalen som ägde rum tidigt i Oktober var trevlig.
Vi började med att gå på en chokladutställning- Den var underbar!
Här är några av de imponerande sakerna det skapade av enbart choklad!
Draken är min favorit

Birka Paradise med klassen

Det var förvisso ett tag sedan vi var på Birka kryssning men bättre sent än aldrig.
Det var er ganska rolig resa, tyvärr var det inte lika enkelt att mingla med de andra klasserna som jag hade tänkt, men men..
Jag tycker inte om att festa så att åka på er kryssning där alla blev packade som åsnor var inte det roligaste. Men jag hade det trevligt i alla fall. Jag var med om mycket och eftersom jag drack relativt lite såg jag vad alla hade för sig..
Vi fick till och med presentkort så vi kan åka på en kryssning till. Jag har hytter för 8 personer.
Jag och Pauline vi ska åka.. och andra förstås.. :P
Några av mina kära klasskompisar,
Bredvid mig har vi Niklas, Christoffer och
Pauline som är rädd att hon inte ska få vara med på bild. ;)

Oxen och jag

Som vi kanske vet är jag en Oxe, kreativ, envis och kanske lite för mycket?? Det underliga är att jag har dejtat två oxar på ungefär 1 år. Är inte det underligt?

Från förhållande till singel

Ja, jag kan erkänna att jag kanske är elak.. Jag sa och har sagt det ett par gånger att jag tycker att han är tråkig.. Det var kanske inte så snällt. Men det är mest för att vi inte riktigt var likasinnade. Det är tråkigt att det ska så i vägen, men det är så det är.. Vi fick inte så lång tid ihop, ungefär två månader. Det kortaste förhållandet båda av oss hade haft.. Vi tycker ju om varandra, men vi är helt enkelt i nuläget för olika.

En tidig morgon

Klockan är 06.

Jag måste gå upp för jag ska till jobbet.. Det var länge sedan jag jobbade. Jag vart sjuk där ett tag, är för visso fortfarande sjuk, men inte så dålig.. och sen var jag ledig lite bara.. Men efter nästa helg kommer jag jobba järnet.. Inte för att jag vill jobba så mycket, men jag behöver verkligen pengarna.. Jag har sökt två lägenheter från roslagsbostäder men har tyvärr inte fått någon av dom. Vilket kanske är rätt så bra. Jag skulle verkligen vilja ha en egen lägenhet. Men jag vaknade idag med en sort sorg och deppa i mig. Jag sa tidigare till min bror att det nog alltid finns ett svar till varför man känner på ett viss sätt. Så jag tog tag i det när jag borsta tänderna och funderade över varför jag känner så här. Mina tankar blev att jag nog mest kände så här på grund av stress över pengar och praktik. Jag kommer tyvärr nog inte ha råd att göra praktik utomlands som det ser ut just nu. Och jag kan ju då meddela att det inte är det lättaste att hitta en praktikplats alls här i stockholms området, har skickat ut till vad det känns vara närmare 50 företag, men har bara fått svar från dom som inte kan ta emot någon, då kan man även fråga sig vad jag skriver för fel. Och låt oss säga så här, att göra praktik i Göteborg är som att göra praktik i England, man behöver ändå ungefär samma sorts pengar, till hyra ect. Den andra orsaken är nog att det inte är så jätte bra mellan mig och Kim och det susar lite i säven.


Dagbok

Jag har alltid velat skriva dagbok. Att föra blogg är för visso ungefär som en dagbok, men ändå inte riktigt.
För några eller snarare en himla massa år sedan fick jag en jätte fin dagbok av min dåvarande bästa kompis Amanda Norström. Den var verkligen jätte fin. Jag funderar på att börja skriva igen. Dock kommer jag troligtvis inte ha lika fin bok som då. Men av papper måste den juh vara.. fast jag vet inte.. :)

U-buntu cola

Blev väldigt sugen på Cola och eftersom jag skulle handla lite god kattmat till missarna tog jag tillfälle i akt.
För två år sedan skulle jag gissa att det var, då jag studerade på Stockholms universitet har starka minnen av U-buntu cola, de gjorde nämligen reklam för denna produkt och delade ut små burkar.
U-buntu cola är rättvisemärkt. Företaget ger minst 15% av sin vinst till de bönder som producerar sockret i Africa och för att uppmuntra till entreprenörskap och för kreativa sett att övervinna fattigdom. Så köp U-buntu cola, visst det kostar ca 2 kronor mer men det är det värt!

Irritationsmoment

Facebook, en av det störtsta nätverken i världen som i Juni 2010 uppskattade sina medlemmar till 500 miljoner personer. Jag hyllar Facebook då man kan skaffa vänner otroligt lätt om man är på en plats där man inte känner någon. Dock ogillar jag starkt de medlemmar som "samlar" på vänner och addar mig utan att känna mig, och endast för att de antingen känner någon som jag en gång i tiden känt eller bara vill "samla" ännu en vän.
Sluta utnyttja det bra med Internet på ett dåligt sett!

Lussekatter

Jag gick förbi brödsektionen idag när jag var och handlade lite lunch och lite chips till filmen jag hyrde. Det doftade så underbart. Nygräddade lussekatter. Jag bara kände att jag behövde dom, det var som någon sorts dragningskraft, det gick inte att motstå, nej nu överdriver jag men jag köpte dom i alla fall, Dom var goda, dock doftade dom godare än dom smakade. Men det var årets första lussekatt! :D
(Något underligt att observera. Ordet lussebulle finns inte med i datorernas ordlista men dock gör lussekatter det, är inte detta lite underligt?)

The new adventures of old Christine

I förra veckan damp andra säsongen av "The new adventures of old Christine" ner i min brevlåda.
Jag har redan tittat på säsongen ett par, tre gånger och skulle kunna se den många gånger fler om och om igen. Så rolig är Christine. Jag rekommenderar verkligen att ni ser den! Jag kan inte vänta på att tredje säsongen ska komma! =)
En sneak peak från säsong tre.

Jamie Oliver och Aftonbladet


Den älskade nakne kocken Jamie Oliver dyker upp den 20-21 november i våra hyllor i affärer med Aftonbladet.
Här kommer det säljas kokböcker för 79 kr st, något som jag kommer köpa upp mig på då Jamie är min stora favorit!

Hundvalp

(En tidigare bild när Tiquila ligger på Matthias, min brors ben)
Här sitter jag med en sovande valp bredvid mig. Hon är så söt, hon heter Tequila hon är tre månader. Dock full av liv självfallet eftersom hon är en valp, bits och biter på allt hon kan få tag på, ganska jobbigt faktiskt.. Vet inte om jag skulle klara av att ha en hund. Uppfostran måste vara rak och klart, sätta regler och vara bestämd. Om jag har gått en kurs på hur det är bäst att uppfostra en hund så kanske. Men har varken tid eller mod att skaffa en.

Sjukling

Jag är otroligt förkyld och har varit det i en veckas tid, nästan exakt.
Idag gick jag hem från skolan. Jag ville egentligen vara kvar, men min koncentration var inte den bästa och jag fick bara ondare i huvudet av att prata och lyssna på alla ljud som fyllde upp rummet. Så jag åkte hem med 10.30 bussen. Var därmed bara i skolan 1 timme, men jag försökte i alla fall.
När jag kom hem slog jag mig ner under mitt go´a täcke och slog på TV:n. Där på SVT 2 var det SVT Forum, men det var inte det som drog min blick, jag kände så igen mannen som var där och talade, och efter några minuter så såg jag ju att det var "Möteskulturdagen" som vi var på med skolan, det var väldigt intressant dag. Tyvärr var inte denna sänd från Sollentuna utan från någon annanstans i Sverige, under delas turné.

Uppskatta vardagen

Snöstorm, kanske inte den bästa dagen att uppskatta vardagen kan tyckas.
Men man får se det positiva i allt. Jag fick förvisso vänta på bussen i 50 minuter på grund av snöstormen, men jag fick i alla fall plats i en kur.

Bussen som skulle gå klockan 4 kom aldrig, eller gjorde den?
Jag kom på den som gick halv 5 som var så full att det immade på bussförarens framruta. Men när vi plockade upp en person precis innan Finsta, åkte 647:an förbi. den var näst intill tom, så den fick stanna och vi fick byta buss.
Jag hamnade bredvid någon ung kille. Efter några minuter tog han ett tuggummi från sin påse och frågade även mig om jag ville ha, jag tackade ja och sen tyckte jag att jag borde vara lite trevlig och prata lite.
Det visade sig att han gick i Ekebyholmskolan i 3:an (dvs i gymnasiet där även jag gick), vi talade lite om varför han flyttade hit till internatet från Örebro (där han kom ifrån), vi pratade om matte och min utbildning. Det var riktigt trevligt faktiskt, det öppnade upp mina ögon för att vara lite trevligare till personer i min omgivning som jag inte känner. Det blir verkligen en gladare stämning när man talar med någon man inte känner. Kanske även ens skräck för att tala inför folk kan släppa. jag har bara blivit dålig på att tala inför publik på äldre dagar, jag var ett riktigt stjärnskott och teaterapa när jag var ung.

RSS 2.0