Självmord i tunnelbanan

Igår var det någon som hoppade framför tunnelbane tåget. och ja, med nästan säkerhet dog personen. All metro stannade och dom som hade tur hade iaf någon som kunde hämta upp dom, tex min värdpappa.

Visst i Sverige blev tex självmord lagligt 1856, klart att man ska få ta sitt liv utan att hamna i fängelse om man nu skulle misslyckas. Men konstigt endå att ha en lag som säger vad man får göra. Vad betydde den lag innan? Att man bara fick skada sig så mycket att man alltid överlevde eller vad?
För mig är detta en underlig lag. Men förr hade vi juh lagar på allt och ingen frivilja dvs.

I Sverige händer det (2003) bland 2000 ungdomar ålder 15-24, ungdomar som på något sett inte trivs med sitt liv. Bland dessa var det 118 st som lyckades. I sverige ökar antalet hos tjejer. I USA ökar det bland pojkar, 2001 var det 3971 ungdomar varav 87 procent var pojkar.
När man tittar på antalet kan mamn tycka att det är fler som har tagit självmord i USA, visst i antal är detta riktigt. Men man måste även tänka på att dom är fler människor i USA, vilket nog gör att skillnaden mellan antalet inte är så stora.

Vad kan man göra åt det här egetligen? Innan man vet vem som mår dåligt kan man heller inte hjälpa någon. Om någon berättar för dig att dom mnår dåligt, tycker jag att du bör vara uppmärksam och försöka läsa signalerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0